post

Postanite vikendaši. Poseban soj ljudi.
Onaj deo militantno urbanih prijatelja ce Vas i dalje sa zgražavanjem ispraća svaki put u vikendice nadomak gradova nikako ne shvatajući Vas nomadizam. Odlazite često subotom i nedeljom, a za vreme praznika budite redovni.
Ono što ce te doživeti (bilo onda kad ste tamo ili samo kad pomenete vikendica Fruska Gora) je osećaj izdvojenosti iz metropole ali i realna mogućnost ekspresnog povratka u užurbanost i kolektivnost koji prestonica ili gradovi nose u sebi. Za vikendase, cirkulacija između stalnog prebivališta i vikendice ne znači odvajanje od uobičajenog načina života nego deo životnog stila, više pravilo nego izuzetak.
Odlazak u vikendice, Vas vikendaše, taj poseban soj, čini hedonistima, gastronomima a ponekad i dangubama koje povezuje ista neshvatljiva logika vanvremenskog postojanja dva dana bez metropole. I onda se roštilja i sprema kotlić, peče hleb u furuni i rakija u veseloj mašini. I Vi ste gazde i domaćini, bar na dva dana. Pa bistrite politiku Ili čitate novine i knjige, uz kamin i vino ili rakiju i smederevac, kakogod.

Kad se zasitite prirode koja noću proizvodi najčudesnije zvuke, i najčudesniju tišinu, sedite u auto i posle sat vremena vožnje ponovo ste u svakodnevnici.